Menu

Dit recept is gebaseerd op onze culinaire held: Ottolenghi

Ingrediënten voor 4 personen:
1 grote flespompoen
1 tl kaneel
90 ml olijfolie
50 gr koriander, blaadjes en takjes
1 knoflookteen fijngehakt
20 gr pompoenpitten
200 gr Weerribben Griekse of Bulgaarse yoghurt
1 ½ tl On/Off spices sriracha (of andere pittige chilisaus)
Zout en peper

Bereidingswijze:

•Verwarm de oven voor op 220 graden­.
•Snij de pompoen over de lengte doormidden. Verwijder de pitten en snij hem in plakken van circa 2 cm dik. Haal de schil er ook af.
•Doe de plakken in een grote kom en voeg de kaneel, 2 el olijfolie, ¾ theelepel zout en royaal versgemalen peper toe. Meng alles zodat de pompoen helemaal bedekt is met een dun laagje.
•Leg  ovenpapier in een ovenschaal en verspreidt de pompoenstukken over de schaal en zet ze gedurende 35-40 minuten in de oven tot ze gaar zijn. Haal ze dan uit de oven en laat ze afkoelen.
•Korianderdressing: Doe de koriander, de knoflook, 4 el olijfolie en een royale snuf zout in de keukenmachine en meng het tot een pasta. Doe het in een bakje en zet opzij.
•Zet de oven op 180 graden, leg wederom bakpapier op een schaal en strooi hier de pompoenpitten over uit. Bak ze in 6-8 minuten krokant. Haal uit de oven en laat afkoelen.
•Roer vlak voor je gaat opdienen de yoghurt en sriracha door elkaar. Leg de pompoenparten op een mooie schaal en sprenkel de yoghurt erover gevolgd door de korianderdressing. Tot slotte garneer je het af met de pompoenpitten.

Smakelijk eten!

 

© 2012 - 2017 Qucina | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel