Menu

Qucina's Pompoensoep

4 personen

Ingrediënten:
1 Oranje pompoen
½ el venkelzaad (gemalen)
½ el komijnzaad (gemalen)
1 kaneelstokje
1 l Your Organic Nature groentebouillon
1 ui
1 teentje knoflook
1 winterpeen
½ prei (witte onderkant)
1 aardappel
100 ml kokosmelk
50 gram amandelschaafsel
(olijf)olie 

Bereiding:

•Verwarm de oven voor op 180 C.
•Snijd  de pompoen doormidden. Verwijder het draderige deel en de pitten met een lepel. Snijd de pompoen in schijven van een centimeter dik, schillen is niet nodig.  Doe de pompoen, venkelzaad, komijnzaad en het kaneelstokje in een ovenschaal . Check het om met twee eetlepels olie en rooster de pompoen gedurende ongeveer 45 minuten.
•Snijd ondertussen de ui , knoflook wortel en prei fijn. Schil de aardappel en snijd deze in blokjes.
•Verwarm de bouillon.
•Verwarm een pan (die ruim genoeg is voor ruim een liter soep) met een eetlepel olie en bak de ui en knoflook glazig in enkele minuten. Voeg vervolgens de rest van de groenten (exclusief de pompoen toe) en laat dit één minuut bakken. Voeg vervolgens de bouillon toe en laat dit 15 minuten koken.
•Haal de pompoen uit de oven, snijd deze in klein stukjes en voeg dit toe aan de soep. Voeg de helft van de kokosmelk toe. Laat het vervolgens 10 minuten meekoken en haal dan de pan van het vuur.
•Laat de soep 10 minuten afkoelen en pureer vervolgens de soep met een staafmixer. Als je een heel fijn resultaat wilt, kun je de soep zeven.
•Rooster het amandelschaafsel lichtbruin.
•Serveer de soep met een scheut kokosmelk en het amandelschaafsel.

Smakelijk!

© 2012 - 2017 Qucina | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel