Menu

Speklappen op Koreaanse wijze

Dit gerecht hebben wij gegeten in Korea Town in Tokyo. De combinatie met de speklappen en de ijsbergsla is werkelijk een topper!

Ingrediënten :
1 kilo magere biologische speklappen,
3 el sesamzaad,
5 teentjes knoflook,
vers geraspte gember (stuk van circa 4 cm),
4 el zoute soja,
8 el ketchup,
bosje peterselie,
zonnebloemolie,
ijbergsla (of een andere knapperige sla),
suiker

Bereidingswijze:

•Bak de sesamzaadjes eerst aan in een klein beetje olie.
•Maak een marinade van de soja, een eetlepel suiker, de helft van de gember rasp, sesamzaad en pers hierin 3 teentjes knoflook
•Voeg de speklappen toe aan de marinade en zorg dat alle speklappen bedekt zijn met de marinade.
•Leg wat folie over de speklappen en leg hier bovenop een bordje met iets van gewicht, bijvoorbeeld een vijzel, zodat de marinade goed in kan trekken. Laat dit zeker een uurtje  staan.
•Voor de saus mengen we de ketchup met 2 geperste tenen knoflook en wat peterselie. een klein beetje suiker en de rest van de gember-rasp.
•Wanneer de marinade ingetrokken is, de lapjes aan beide kanten grillen tot ze goed bruin zijn. Af en toe nog met een kwastje de marinade instrijken.
•Snij de speklappen in stukken van circa 4 centimeter.
•Wikkel de lapjes in een blaadje ijsbergsla en...

Smakelijk eten!
(waarschuwing: verslavend lekker!)

© 2012 - 2017 Qucina | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel