Menu

Werkelijk een goddelijke dipsaus waarmee je iedereen zult verrassen!

Ingrediënten voor 8 personen
500 gram aubergine
4 teentjes knoflook, fijngesneden
1 blik La Bio Idea gepelde tomaten, of ongeveer 200 gr verse, gepelde tomaten
1 tl komijnpoeder
1 tl paprikapoeder
1 el verse, fijngesneden koriander
1 el verse, fijngesneden (bij voorkeur platte) peterselie
1 el witte wijnazijn
½ el suiker
Zonnebloemolie
Zout en peper

Bereiding:

  • Snijd de aubergine in dikke plakken van circa 1 cm. Bestrooi ze ruim met zout. Laat deze minstens 15 minuten staan.

  • Verhit ondertussen één eetlepel zonnebloemolie in een pannetje.

  • Fruit de knoflook zachtjes aan en voeg het komijn- en paprikapoeder toe. Verwarm even en voeg dan de tomatenblokjes toe. Laat dit zachtjes doorkoken.

  • Spoel de aubergine af met water en dep ze goed droog met keukenpapier.

  • Verhit 3 eetlepels zonnebloemolie in een ruime pan. Bak de aubergineplakken tot ze zacht en aan beide kanten goudbruin zijn. Zorg ervoor dat er altijd een laagje olie in de pan blijft. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  • Voeg de koriander, peterselie, suiker en azijn toe aan het tomatenmengsel. Breng op smaak met zout en peper.

  • Prak of hak de aubergine in grove stukken en roer dit door het tomatenmengsel. Laat dit nog enkele minuten zachtjes pruttelen.

    Serveertip: eet de Za'louk eens bij vers brood, tofufilets of een stukje vlees.
     


     

© 2012 - 2017 Qucina | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel