Menu

Lovely Falafel

Ingrediënten (voor 8 porties):
350 gram (uitgelekte) kikkererwten
1 fijngesneden ui
2 teentjes fijngesneden knoflook
2 el verse fijngesneden peterselie
2 el verse fijngesneden koriander
2 tl gemalen komijn
1 tl gemalen kurkuma
1 ei
4 el bloem
½ tl bakpoeder
zout en peper
1 l olie om te frituren

Bereidingswijze:

•Doe de kikkererwten, ui, knoflook, peterselie, koriander, komijn, kurkuma, ei, bloem en bakpoeder bij elkaar in een grote kom of keukenmachine.
•Pureer het tot een egale massa. Breng het op smaak met zout en peper.
•Verhit de olie. Test met een beetje deeg of het heet genoeg is, als er meteen belletjes ontstaan, is de olie op de juiste temperatuur. Heb je een thermometer verwarm de olie tot 180 graden.
•Bestrooi je handen met een beetje bloem, want het deeg is plakkerig. Vorm balletjes van het deeg en laat ze meteen in de hete olie glijden.
•Bak de balletjes rondom bruin. Laat de falafel vervolgens uitlekken op keukenpapier.

Serveertip: serveer de falafelballetjes met een yoghurt-muntsaus op een met sla gevuld broodje.

Smakelijk!
 

© 2012 - 2017 Qucina | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel