Menu

Bruchetta van kip en paddenstoelen

Heerlijk als voorgerecht, een superlekkere antipasto!

Ingrediënten (8-10 stuks):
4 tenen knoflook, ongepeld
4 el olijfolie
1 ciabatta
250 gr biologisch kippendijenvlees in stukjes gesneden
1 ui, fijngehakt
250 gr kastanjepaddenstoelen of shii-takes, schoongemaakt en grof gesneden
75 ml droge witte wijn
½ tl tijm, fijngehakt
2 salieblaadjes, fijngehakt
Circa 40 gr pecorino geraspt
Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze:

•Verwarm de oven voor op 200 graden;
•Verpak de knoflooktenen in aluminiumfolie en pof ze in +/- 30 minuten gaar in de oven (zet de timer!);
•Snij de ciabatta in plakken en bestrijk de plakken met wat olijfolie en rooster deze de laatste 5 minuten mee in de oven;
•Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de ui gedurende 5 minuten mee, voeg daarna de kip stukjes toe en bak ze rondom bruin;
•Voeg de paddenstoelen toe en bak deze ongeveer 6 minuten;
•Blus af met de wijn;
•Pel de knoflook en hak deze fijn, voeg deze toe in de pan;
•Roer de gehakte tijm en salie door. Breng het mengsel goed op smaak met peper en zout;
•Serveer het mengsel op de ciabatta en rasp er royaal de pecorino overheen.

Smakelijk!

© 2012 - 2017 Qucina | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel