Menu

Met dank aan: DelicaTessa voor de receptinspiratie.

Ingrediënten voor 4 personen:

350 gram Arborio risottorijst

1 uitje, gesnipperd

1 pompoen

150 gram gemengde paddenstoelen (of anders champignons)

200 gram zachte geitenkaas

50 gram pijnboompitten

1 liter hete groentebouillon (zelfgemaakt of van Your Organic Nature-blokjes)

2 teentjes knoflook

Scheutje witte wijn

Olijfolie

Zout, peper

 

Bereidingswijze:

•Uitje zachtjes fruiten, pers er een teentje knoflook bij.

•Als de ui glazig is, rijst en pompoen toevoegen en 2 minuten meebakken. Scheutje wijn toevoegen en laten inkoken.

•Een soeplepel bouillon toevoegen en op middelhoog vuur laten absorberen.

•Telkens als de bouillon in de rijst is getrokken, nieuwe bouillon toevoegen.

•Pompoen 5 tot 10 minuutjes (afhankelijk van de grootte van de pompoen) in de magnetron. Vervolgens de pitjes en de draden met een lepel eruit scheppen en in stukjes snijden.

•Paddenstoelen schoon borstelen.

•Paddenstoelen zachtjes bakken in olijfolie met 1 geperst teentje knoflook.

•Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze bruin zijn.

•De rijst is goed na ongeveer 18 minuten, als de buitenkant zacht is, maar de binnenkant nog een beetje stevig (dus proeven). De risotto mag nog wat vloeibaar zijn.

•Schep de risotto op een bord, drapeer de paddenstoelen erom heen en verkruimel de geitenkaas over de risotto. Sprenkel de pijnboompitjes erover heen.

Smakelijk eten!
 

© 2012 - 2017 Qucina | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel