Menu

Over Qucina culinair organisatiebureau

In 2013 startten wij met culinair organisatiebureau Qucina. Wij richten ons op het organiseren en bedenken van nieuwe culinaire activiteiten en evenementen. Denk hierbij aan verrassende catering, het organiseren van kookworkshops, proeverijen en Boerenmarkt Venlo. Anders dan anders, vers en niet standaard. Zie ook onze projecten.

Qucina is ontstaan uit onze voorliefde voor (h)eerlijk eten. Koken is al jaren een grote hobby van ons beiden. Menig bibliotheek zou jaloers zijn op onze collectie kookboeken. Het aantal uren dat wij per week besteden aan het kijken naar kookprogramma's en het lezen van kookmagazines is al een full-time job op zich. Vakanties worden culinaire reizen en weekendjes weg combineren we met een kookactiviteit. De naam Qucina is afgeleid van het Italiaanse woord voor keuken 'cucina'. Reden voor deze naam is dat al onze activiteiten uiteindelijk om één ding draaien: de keuken.

De laatste jaren zijn we ons ook meer en meer gaan verdiepen in waar ons eten vandaan komt. Wij hebben ons aangesloten bij Food Guerrilla en Slow Food Nederland, organisaties die zich bezig houden met eerlijke voeding. Met onze activiteiten hopen wij iedereen te inspireren om op een goede, bewuste manier aan de slag te gaan met voedsel. Daar gaan we mee verder in deel 2 van ons avontuur: Qucina's Buurtsuper.

Over Qucina's Buurtsuper

Toen we in 2013 begonnen, hadden we niet gedacht twee jaar later een biologische winkel te openen. Ja, we kookten veel met biologische producten, maar erg goed verkrijgbaar waren ze nog niet. Vreemd toch eigenlijk in een stad die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. We dachten zelf dat Hoofdstad van de Smaak in 2013 daar wel verandering in zou brengen. Maar de biologische winkel bleef uit. Ondertussen waren we zelf op zoek naar het bedrijfsmodel waar we onze wensen en dromen optimaal in konden combineren.

Tijdens de jaarwisseling van 2014 naar 2015 viel het kwartje. Die biologische winkel die er steeds maar niet komt, gaan we gewoon zelf openen. Best een avontuur, want bij het openen van een winkel komt best wel wat kijken. Na maanden plannen en een succesvolle crowdfundcampagne openen de deuren op 29 november 2015.

Met Qucina's Buurtsuper willen wij laten zien dat bewust lekker leven helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Met een ruim assortiment van 2.500 producten kun je bij ons terecht voor al je dagelijkse boodschappen. Vanuit onze keuken in de winkel doen we hetgeen waar ons avontuur mee begon: koken! Naast boodschappen kun je in Qucina's Buurtsuper dus ook terecht voor verse afhaalmaaltijden en catering op maat. Meer over Qucina's Buurtsuper.

 

- Tom Sprengers & Cyrella Beckers

© 2012 - 2017 Qucina | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel