Menu

Kokos & Amandel Taart met Cashew Crème

Op de website van Abbot Kinney's kwamen we dit overheerlijke recept tegen. Aangezien wij nogal fan zijn van hun Kokosstart mag dit recept hier zeker niet ontbreken. Klik hier voor meer recepten met Abbot Kinneys Kokosstart.

     Ingredienten bodem:                                                         

  • 2 el gebroken lijnzaad
  • 2 el kokend water
  • 150 gr amandelen
  • 250 gr speltmeel
  • 20 gr arrowroot
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 tl vanillepoeder
  • 200 gr kokosbloesemsuiker
  • rasp van 1/2 biologische citroen
  • 100 gr kokosboter (Cocovit)
  • 350 ml kokosyoghurt (Abbot & Kinney’s)
  • sap van 1/2 biologische citroen
  • extra kokosbloesemsuiker
  • extra kokosboter en speltmeel

Creme:

  • 150 gr rauwe, ongezouten cashewnoten, minimaal 2 uur geweekt in water
  • 150 gr kokosboter
  • 50 gr maples syrup of agave nectar
  • 1 tl vanille poeder
  • sap van 1/2 biologische citroen

Extra:

  • rood fruit
  • fijngehakte amandelen

Bereidingswijze:

  • Maak een papje van het lijnzaad en kokend water. Laat minimaal 5 minuten staan.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een taartvorm in met kokosboter en besprenkel met wat speltmeel.
  • Blend de amandelen in de keukenmachine tot een grof meel
  • Meng amandelmeel met speltmeel, arrowroot, bakpoeder, vanillepoeder en kokosbloesemsuiker. Rasp hierboven de halve citroen. Roer het geheel goed door.
  • Blend het lijnzaadpapje in de keukenmachine tot een witte, kleverige substantie
  • Smelt de kokosboter en meng in een kom de gesmolten kokosboter met kokosyoghurt, het citroensap en lijnzaadpapje.
  • Roer het kokosboter/yoghurtmengsel door het amandel/speltmengsel. Roer stevig, maar niet te lang.
  • Giet het mengsel in de taartvorm. Swirl vervolgens wat extra kokosbloesemsuiker in het beslag in de taartvorm
  • Bak de taart in ongeveer 45 minuten goed bruin en gaar. Test of de taart gaar is door er met een mesje in te schuiven, als deze er weer schoon uitkomt, is de taart gaar. Indien er nog wat net beslag op zit, zet je de taart nog even terug in de oven.
  • Maak ondertussen de creme: Giet de cashewnoten af en doe  ze in de blender. Voeg vervolgens kokosboter, syrup, vanillepoeder en citroensap toe. Blend de massa tot een gladde creme en plaats afgedekt in de koelkast zodat het kan opstijven.
  • Verwijder de taart uit de oven zodra hij helemaal gaar is. Dit kun je testen door een prikker of mes in het midden van de taart te steken en er weer uit te halen. Is de prikker of het mes schoon, dan is de taart gaar, zit er nog beslag aan, laat hem dan nog even in de oven staan.
  • Laat de taart in de vorm afkoelen. Verwijder vervolgens de vorm. Zet een bord op de taart, draai om en verwijder de bodem. Versier de taart met de cashew/kokosbotercrème, wat rood fruit en fijngehakte amandelen.

    PS: Dit recept is ook fantastisch om te gebruiken voor het maken van cupcakes!
© 2012 - 2017 Qucina | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel