Menu

Chicken Teriyaki

Dit recept hebben wij in Kyoto geleerd. Heel erg simpel maar ook heel erg lekker. Tip: Gebruik deze teriyakisaus ook om bijvoorbeeld tofu, vis, groente te marineren.

Ingrediënten:

10 biologische kippendijen of kippendijfilet

Voor teriyakisaus:

3 eetlepel sojasaus

3 eetlepel sake

3 eetlepel mirin

1 teentje knoflook geperst

1 klein stukje gember geraspt

1 eetlepel suiker

 Zonnebloemolie

Keukenpapier


Bereiding:

• Indien nodig: ontbeen de kippendijen.

• Roer alle ingrediënten voor de saus door elkaar. Gebruik hiervoor de standaardmaten lepels.

• Voeg de saus toe aan de kippendijfilets en laat minstens een half uur marineren in de koelkast.

• Verhit een beetje zonnebloemolie in een pan en bak de kip op het vel en draai de kip om.

• Pak met een tang het keukenpapier op en veeg constant al het vocht langs de kip in de pan weg zodat de kip goudbruin gaat kleuren.

• Voeg de rest van de saus toe en laat dit op halfhoog vuur inkoken.


Smakelijk!

© 2012 - 2017 Qucina | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel