Menu

Overheerlijk frisse Aardbeien Tiramisu

Ingrediënten (4 personen):

125 ml slagroom
125 ml mascarpone
40 gr poedersuiker
4 eetlepels aardbeienjam
350 gram aardbeien
100 g lange vingers
2 eetlepels likeur (bijvoorbeeld rabarberlikeur of sinaasappellikeur). Of gebruik sinaasappel/ of aardbeiensap voor een alcoholvrije variant
4 cantuccini (koekjes)

Bereiding:

• Klop de slagroom stijf met de helft van de poedersuiker.
• Klop de mascarpone in een ander bakje los met de andere helft van de suiker. Roer de aardbeienjam erdoor.
• Spatel (niet te hard roeren) de mascarpone luchtig door de slagroom. Zet dit in de koelkast.
• Was de aardbeien. Houd 12 mooie, kleine aardbeien apart. Snijd de rest in dunne schijfjes.
• Breek de lange vingers in stukjes en leg ze op de bodem van een groot bord.
• Besprenkel deze lichtjes met de likeur of het sap. Leg ze vervolgens op de bodem van de bakjes.
• Schep een flinke lepel van het roommengsel op de lange vingers en strijk dit mooi glad.
•Leg plakjes aardbei op de room.
• Voeg nog een laagje room en aardbeien toe.
• Sluit af met een laagje room en zet de bakjes in de koelkast

 <laatste stap tien minuten voor serveren>

• Haal de bakjes uit de koelkast. Leg bovenop elk bakje twee of drie aardbeien. Steek er een cantuccini in.

Smakelijk!

© 2012 - 2017 Qucina | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel