Menu

Kurkuma Latte
(dit recept hebben we van De Groene Meisjes)

Kurkuma staat bekend om zijn verwarmende ‘krachten,’ maar ook om allerlei gezonde werkingen. Zo kan kurkuma helend werken bij ontstekingen (bron) en wordt het, samen met gember, ook wel als anti-griepmiddel gebruikt. Ideaal voor deze tijd van het jaar, waarin veel mensen lopen te kwakkelen met hun gezondheid. Pas wel op bij het bereiden van een gerecht met kurkuma, want voordat je het weet zit je (en je kleding ook) onder de gele vlekken die vrij lastig te verwijderen zijn. Het is niet voor niets dat kurkuma ook wel geelwortel wordt genoemd ;)

Ingredienten voor 2 kopjes van 200 ml:

400 ml amandelmelk
1 theelepel biologisch kurkumapoeder (belangrijk om kurkumapoeder van goede kwaliteit te kiezen, voor een krachtiger werking)
5-6 plakjes verse kurkuma (of een halve theelepel extra kurkumapoeder)
2 plakken verse gember
2 theelepels agavesiroop
1/2 theelepel kaneelpoeder
een snufje zwarte peper (kurkuma krijgt pas een geneeskrachtige werking wanneer het wordt gecombineerd met zwarte peper)

Bereidingswijze:

1. Schenk de amandelmelk in een pannetje. Doe daar het kurkumapoeder, verse kurkuma,  het snufje zwarte peper, gemberplakjes, agavesiroop en kaneelpoeder bij.
2. Laat de amandelmelk warm worden op een middelhoog vuur. Haal de plakjes gember & kurkuma eruit zodra de amandelmelk bijna kookt.
3. Schuim de melk een beetje op met een garde of een melkopschuimer. Ik gebruikte een handmatige melkopschuimer . Ik deed wat van de warme amandelmelk in de melkopschuimer, schuimde het op en deed dit eerst in het glas. Daarna schonk ik de rest erbij. Hierdoor krijg je het beste schuimlaagje.
4. Verdeel de warme melk over 2 kopjes. Besprenkel met wat extra kaneel.
 

 

© 2012 - 2017 Qucina | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel