Menu

Bloemroolrijst is een geweldig en lekker recept om veel groenten binnen te krijgen. Je maakt zelf 'rijst' van bloemkool en kunt dit dus ook gebruiken als rijst.

Dit is een goed recept van Francesca Kookt.

 

Ingrediënten:

- 1 hele bloemkool
- plantaardige olie (arachide of zonnebloem)
- 1 teentje knoflook
- zout en peper
- 1 el gehakte koriander

Materialen:

keukenmachine

 

Bereidingswijze

Hak de bloemkool grof en doe de stukken in de keukenmachine. Vergeet de stronk van de bloemkool niet, die kun je namelijk gewoon eten en die kan ook in de keukenmachine erbij. Hak de bloemkool fijn totdat je korreltjes ‘rijst’ overhoudt.

Pak een grote wok en verhit deze. Doe er een scheutje olie in rasp het teentje knoflook erboven. Fruit dit even kort en schep daarna de bloemkool rijst erdoor. Bak dit op hoog vuur een paar minuten aan. Zet het vuur uit, breng op smaak met peper en zout en schep de koriander erdoor. Ben je geen koriander fan dan kun je er ook peterselie voor gebruiken.

 

© 2012 - 2017 Qucina | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel