Menu

Heerlijke mandarijnencake
​(ook nog eens glutenvrij!)

Een heerlijke vaste en vochtige cake. Ook geweldig als dessert met een bolletje vanille-ijs. Dit recept komt van de koningin van heerlijke verwennerij: Nigella Lawson.

Ingrediënten:
375 gram biologische mandarijnen
250 gram amandelmeel
225 gram suiker
1 theelepel bakpoeder
6 eieren
Springvorm (bijv. 26 cm)

Bereidingswijze:
​-
Was de mandarijnen en zet ze op met ruim koud water. Kook ze 2 uur zachtjes en check af en toe dat ze nog genoeg water hebben. Giet ze af en laat ze afkoelen.
​- Verwarm de oven voor op 190 C. Vet een springvorm in en leg een vel bakpapier op de bodem.
- Snijd de mandarijnen doormidden en verwijder de pitjes. Verder laat je alles erop en eraan. Hak ze fijn in een keukenmachine of met een mes.
​- Vermeng het amandelmeel met het bakpoeder en de suiker en roer goed door.
- Voeg het meel bij de mandarijnen en roer door elkaar. Voeg de eieren een voor een door en zorg dat een ei steeds goed opgenomen is in het mengsel, voordat je een nieuw ei toevoegt.
- Je hebt nu een tamelijk vloeibaar mengsel. Giet dit in de springvorm en zet het in de oven.
- Bak het 30 minuten en dek het dan af met aluminiumfolie. Bak nog eens 20 minuten en check met een satéprikker of het gaar is. Als de cake gaar is, blijft er geen mengsel aan plakken. Anders zet je de cake weer 5 minuten terug in de oven en check je dan weer op dezelfde manier.

Dan laten afkoelen en uit de springvorm halen. Smakelijk!!

 

© 2012 - 2017 Qucina | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel