Menu

Asian Springrolls
We love 'em!!! Heerlijk voor de lunch, picknick etc. Ideaal om je dagelijkse hoeveelheid groente en fruit binnen te krijgen. 

Voor 10 rolletjes
Ingrediënten rolletjes:
Rijstpapier velletjes
10 grote grote garnalen of 20 kleine
Wortel
Komkommer
Verse munt
Koriander
Evt. aanvullen met mango,
papaya, avocado, slablaadjes

Ingrediënten dip:
5 eetlepels chilisaus
1 eetlepel sojasaus (Japanse of andere zoute sojasaus)
2 eetlepels vissaus
1/2 eetlepel rijstazijn of witte wijnazijn
1 theelepel sesamolie
1 eetlepel fijngehakte verse koriander
2 cm gember, geschild
1 teentje knoflook
Evt. rood pepertje

Bereidingswijze dip:

Rasp de gember en knoflook op een fijne rasp. Roer alle ingrediënten goed door elkaar. Houd je van lekker pittig, voeg dan een fijngesneden pepertje toe.

 Bereidingswijze rolletjes:

Bak de garnalen en laat ze iets afkoelen. Snijd de groenten (en evt. fruit) in lange, dunne reepjes van ongeveer 8 cm lang Week de velletjes rijstpapier tussen 5 en 10 seconden in warm/heet water Leg het velletje op een schone snijplank en beleg dit in het midden met de groenten (en evt. fruit), garnalen en twee blaadjes munt. Rangschik de groente in de lange weg.

Vouw de zijkanten naar binnen, vouw de onderkant over de ingrediënten en rol het op. 

 

© 2012 - 2017 Qucina | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel