Menu

Wij aten een soort gelijk gerecht voor het eerst in Dubai aan het zwembad. Meteen begonnen we te speculeren hoe we dit zelf ook klaar konden maken. Onlangs waren we in Tel Aviv en kregen we weer een andere variant, vergelijkbaar met deze, maar dan met kip. Probeer het ook eens en varieer door gedroogde tomaten door de humus te doen, of meer kruiden. Je zult zien dat je heel snel zelf humus kunt maken.

Ingrediënten Humus:

(Circa 12 porties)

4 teentjes knoflook, geperst
4 eetlepels citroensap
1 blikje (450 gr) kikkererwten, uitgelekt
270 g tahinpasta
1 dl ijskoud water
zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Bereiding:

  • In een kleine sauspan op een middelhoog vuur de knoflook in olijfolie al roerend gaar bakken (ong. 3 minuten). Haal het uit de pan net voordat het gaat verkleuren.
  • Meng de kikkererwten in blender of keukenmachine tot een glad mengsel.
  • Voeg, terwijl de kikkererwten draaien in de keukenmachine, de  knoflook, de tahinpasta, het citroensap en zout en peper toe. Je wilt een dikke, gladde, romige puree krijgen.
  • In de koelkast zetten alvorens op te dienen.

Ingrediënten gehakt:

1 teentje knoflook, geperst
500 gr gehakt (lams-, of half-om-half of Pro La Terre Vegagehakt)
½ ui, gesnipperd
1 el bladpeterselie, gehakt
1 el koriander, gehakt
1 tl paprikapoeder
1 tl komijnpoeder
½ tl peper uit de molen
½ tl zout
Snufje cayennepeper
1 el zonnebloemolie
Circa 100 gr pijnboompitten:

Bereiding:

  • Voeg alle ingrediënten ( zonder de zonnebloemolie) voor het lamsgehakt in de keukenmachine en meng het goed.
  • Verhit een pan en doe de zonnebloemolie er in
  • Doe het gehakt in de pan en maak het met een houten lepel zo klein mogelijk.
  • Bak het gehakt tot het mooi bruin is. Leg het gehakt in het midden van een bord
  • Maak de pan schoon en verhit deze wederom
  • Wanneer de pan heet is doe je de pijnboompitten erin, schep deze regelmatig om. Blijf erbij want het kan snel gaan. Wanneer de pijnboompitten licht verkleurd zijn haal je van het vuur.
  • Bestrooi het gehakt met de pijnboompitten en giet rondom het gehakt de zelfgemaakte humus

Smakelijk eten!

© 2012 - 2017 Qucina | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel